Therapie zolen

 

Binnen onze praktijk voor podotherapie gebruiken we de nieuwste technieken om uw zolen aan te meten. Daarbij kunnen we kiezen voor de reguliere techniek (CAD/CAM) of voor het innovatieve 3D-printen van uw zolen. Iedere techniek heeft zijn eigen voordelen. Naar aanleiding van uw hulpvraag, in combinatie met onze onderzoeksgegevens, adviseren wij u graag welk type zool het beste bij u past. Dit kan afhankelijk zijn van uw klacht, uw voettype, de schoen waar u de zool in wilt leggen of de sport die u beoefent.

 

Reguliere zolen voor dagelijks gebruik

 

Bij het ontwikkelen van reguliere zolen voor dagelijks gebruik, maken we middels een 2D-scanner een afdruk van uw voet. Hierna gaan wij met alle onderzoeksgegevens aan de slag om de juiste zool te ontwerpen. Het CAD/CAM-systeem freest de zolen in de juiste hardheid precies op maat.

 

Speciale zolen voor sport en veiligheid

 

Voor sportzolen en gecertificeerde zolen voor in veiligheidsschoenen, maken we eveneens gebruik van de CAD/CAM-techniek. Omdat deze zolen aan verschillende aanvullende wensen en eisen dienen te voldoen, kunnen deze afwijken van de reguliere zolen in onder andere dikte, vorm en afwerking.

 

Innovatieve 3D-geprinte zolen

 

Het 3D-printen van podotherapeutische zolen is de toekomst! De zolen hebben een lange levensduur en zijn bovendien erg dun, waardoor ze toegepast worden als sportzool in de wielrenschoen maar ook gedragen kunnen worden in bijvoorbeeld pumps. Wij produceren de 3D-geprinte steunzolen binnen onze eigen praktijk. We ontwerpen de zolen op basis van uw individuele bewegingspatroon, met behulp van een dynamische voetscan en voetanalyse.